EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-06-2024 11:16

BEBKA’dan kadın istihdamına destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), ’2024 yılı Kadın İstihdamı, Kadın Girişimciliği’ teması kapsamında kadın istihdamına yönelik ücretsiz ’Web Geliştirme Uzmanı Eğitimi’ düzenliyor..

BEBKA’dan kadın istihdamına destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), ’2024 yılı Kadın İstihdamı, Kadın Girişimciliği’ teması kapsamında kadın istihdamına yönelik ücretsiz ’Web Geliştirme Uzmanı Eğitimi’ düzenliyor.
Web geliştirme uzmanı eğitimiyle iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan yeni nesil mesleklerden web geliştirme uzmanı ihtiyacını karşılayabilmek ve bu talebi karşılayacak potansiyeli oluşturmak adına sıfırdan uzmanlığa web geliştirme uzmanı yetiştirilmesi planlanıyor. BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, "Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında en önemli faktörlerden biri olan beşeri sermayenin desteklenmesine özen gösteriyor. Genel Müdürlüğümüzün 2024 yılı teması olarak belirlediği ‘Kadın İstihdamı, Kadın Girişimciliği’ kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Bölgemizde yerel kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için kadın istihdamının artmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede birçok eğitim ve danışmanlık programları düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Bu eğitim programlarından birisi de 6 ay süre ile temel seviyeden ileri seviye uzmanlığa uzanan ücretsiz ’Web Geliştirme Uzmanı Eğitim Programı’dır. Programa Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerindeki üniversitelerde lisans düzeyinde öğrenim gören son sınıf öğrencilerden/lisans bölümlerinden mezun olmuş/istihdamda olmayan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen kadın adaylar başvuru yapabilir. Ayrıca TR41 Bölgesi illerinde ikamet etmekte iken, üniversite nedeniyle bölge dışında okuyan kişiler kendisinin veya birinci derece yakının yerleşim yeri belgesini sunmaları kaydıyla eğitime katılabilirler" dedi.
Katılımcılar, çevrimiçi gerçekleştirilecek olan eğitimlerde proje ekipleriyle çalışma, mentorluk desteği ve haftalık birebir özel görüşme imkanı elde edecek. Eğitim başvuruları için son tarihin 21 Haziran 2024 olduğu ücretsiz “ Web Geliştirme Uzmanı Eğitimi” ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna BEBKA internet sayfasından (https://bebka.org.tr/bursa-eskisehir-ve-bilecikte-kadin-istihdamina-yonelik-web-gelistirici-uzmani-egitimi-basvurulari-basladi/) ulaşabilirsiniz.