Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, danışman öğretmenler Nevin Çolak ve Şeyma Yazar koordinatörlüğünde 6 aydır süren hummalı çalışmaları sonucunda hazırladıkları Merkez Meclis Simülasyonu etkinliği, 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bursa’da ilk ve tek olma özelliği taşıyan etkinlik, Bursa Teknik Üniversitesi konferans salonunda açılış töreniyle başladı. Törene, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Ahmet Alireisoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdülkadir Çınar, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Bihmed Başkanı  Coşkun Evkuran, Bihmed Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, Bihmed yönetim kurulu üyeleri, Okul Müdürü  Muhammet Altuntaş, okul idarecileri ve öğretmenleri katılım gösterdi.

Etkinlikte, Bursa genelindeki 2 Fen Lisesi, 10 Anadolu Lisesi, 6 İmam Hatip Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi ve İstanbul’dan katılan 3 farklı İmam Hatip Lisesi’nden toplamda 200 öğrenci milletvekili, 8 farklı komisyonda (Eğitim, İçişleri, Sağlık, Savunma, Dışişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Adalet, Sanayi ve Teknoloji) görev aldı.

Öğrenciler, Türkiye’nin güncel problemlerini tartışarak, çözüm önerileri üretti ve yasa tasarıları oluşturdu.

Etkinliğin ikinci günü ise Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam etti. İlk gün oluşturulan yasa tasarıları, seçilen milletvekilleri tarafından tüm meclis üyelerine sunuldu, tartışıldı ve oylandı. Etkinlik, kapanış konuşmaları ve ödül töreniyle sona erdi. Komisyon başkanları tarafından seçilen öğrencilere "En İyi Delege" ve "Gelecek Vadeden Delege" ödülleri takdim edildi.

Bu etkinlik sayesinde öğrenciler, ulusal kimlik bilinci, vatandaşlık bilinci, kendini ifade etme, çatışma çözme, etkin dinleme ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı bulurken, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işleyişi hakkında da bilgi sahibi oldular. Organizasyona katkı sağlayan ve etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür edildi.

Advert