EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-06-2024 22:53   Güncelleme : 07-06-2024 22:53

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Anlamlı Hatim Programı

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Anlamlı Hatim Programı

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıf öğrencileri, Bedir'den Malazgirt'e, Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar tüm şehitlerimizin ruhuna bağışlamak üzere büyük bir azimle 186 adet hatim indirdi. Öğrencilerin bu anlamlı çalışmasının ardından, hatimlerin duası, 7 Haziran Cuma günü Bayrak töreninden önce tüm okulun katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa, okulun tüm öğrenci ve öğretmenleri büyük bir katılım gösterdi. Hatim duasını, Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Faruk Çelik yaptı. Öğrencilerin yoğun emek harcayarak tamamladığı hatimler, dualar eşliğinde şehitlerimizin ruhuna bağışlandı.

Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimizin bu güzel ve anlamlı çalışmaları bizleri gururlandırıyor. Tarihimiz boyunca vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimize minnet borçluyuz. Onların ruhuna hediye edilen bu hatimler, hem bizler için hem de öğrencilerimiz için büyük bir anlam taşıyor." dedi.

Tören, öğrencilerin ve öğretmenlerin birlikte ettiği dualarla son buldu. Bu özel etkinlik, Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin değerlerine ve tarihine bağlılığının bir göstergesi olarak hafızalarda yer etti.