Uludağ Üniversitesi çalışanlarının personel servis hizmetinin tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılması gündemde. Bu duruma tepki gösteren Genç Eğitim Sendikası Bursa İl Yönetimi, bir açıklama yaparak bu kararın yanlış olduğunu vurguladı. Genç Eğitim Sendikası Bursa İl Başkanı Metin Öksüz, yaptığı açıklamada, memurların haklarının korunması gerektiğini ve servis hizmetinin kaldırılmasının büyük bir yanlış olduğunu belirtti.

Trafik Sorununa Dikkat Çekildi

Öksüz, Bursa'da büyük bir trafik sorunu olduğunu ve Uludağ Üniversitesi çalışanlarının şahsi araçlarını kullanmasının bu sorunu daha da artıracağını söyledi. Ayrıca, toplu taşıma kullanmaya zorlanmanın çalışanlar üzerinde maddi ve mental bir yük oluşturacağını ifade etti.

Rektörle Görüşme ve Umutlar

Genç Eğitim Sendikası Bursa İl Yönetimi, daha önce Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile bu konuyu görüştüklerini ve rektörün servis sorununun çözümü için gerekli adımları atacaklarına dair söz verdiğini hatırlattı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli izinlerin henüz çıkmaması endişeleri artırmış durumda.

"Yanlışı Yanlışla Düzeltmeyin"

Öksüz, kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının genelgeyle engellenmesinin iş barışını bozacağını ve sosyal dengeyi zedeleyeceğini belirtti. Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Eğitim Sendikası olarak, servislerin kaldırılmasına şiddetle karşı çıktıklarını ve tasarruf genelgesinin iptali için açtıkları davayı yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Mücadele Devam Ediyor

Genç Eğitim Sendikası, her zaman olduğu gibi memurların ve eğitim çalışanlarının haklarını korumak için sahada olmaya devam edeceğini ve mevcut özlük ile mali hakları daha iyiye taşımak adına kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

"Servisime Dokunma!" diyerek seslerini duyuran sendika, Uludağ Üniversitesi çalışanlarının servis hizmetlerinin devamı için gerekli adımların bir an önce atılmasını talep ediyor.

Metin Öksüz'ün bu net ve kararlı açıklaması, kamu çalışanları arasında geniş yankı uyandırdı ve servis hizmetlerinin devam etmesi yönünde bir beklenti oluşturdu.

Advert