TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 29-05-2024 15:37

Getac, yapay zekaya hazır dayanıklı dizüstü bilgisayarını duyurdu

Teknoloji şirketi Getac, yapay zekaya hazır dayanıklı dizüstü bilgisayarı S510’u tanıttı. Yeni ürünün kamu hizmetlerine, kamu güvenliğine, imalat ve otomotiv sektörlerindeki profesyonellere yönelik olduğu belirtildi..

Getac, yapay zekaya hazır dayanıklı dizüstü bilgisayarını duyurdu

Teknoloji şirketi Getac, yapay zekaya hazır dayanıklı dizüstü bilgisayarı S510’u tanıttı. Yeni ürünün kamu hizmetlerine, kamu güvenliğine, imalat ve otomotiv sektörlerindeki profesyonellere yönelik olduğu belirtildi.

Getac, kamu hizmetleri, kamu güvenliği, üretim ve otomotiv gibi sektörlerdeki kuruluşların, günlük olarak uç yapay zekanın gücünden yararlanmasını sağlayan yeni yapay zekaya hazır S510 dayanıklı dizüstü bilgisayarını piyasaya sürdü.

Yapılan açıklamaya göre yeni S510, çalışanların yapay zeka tabanlı uygulamaların önemli üretkenlik avantajlarından yararlanmasını sağlıyor. Intel AI Boost ve Intel Graphics özellikli Intel CoreTM Ultra 5/7 işlemci, güçlü performansı kullanıcıların parmaklarının ucuna getirirken, özel bir Microsoft Copilot anahtarı ihtiyaç duyulduğunda yapay zeka özelliklerini hızla harekete geçirir. Ürün ayrıca çeşitli ışık koşullarında optimum çok yönlülük için 1.000 nit parlaklığa ve Getac güneş ışığında okunabilir teknolojiye sahip 15,6 inç ekrana sahip. Buna ek olarak cihaz, kullanıcıların bağlantıda kalmasını sağlamak için isteğe bağlı 4G-LTE ve 5G Sub-6 özellikleriyle birlikte standart olarak WiFi 6E ve Bluetooth 5.3 dahil olmak üzere sağlam bağlantı seçenekleri sunar. Yeni ürün, kolay taşıma için yalnızca 2,35 kg ağırlığında ve çalışırken değiştirilebilir pil özelliği tam vardiya çalışmayı destekliyor. S510, daha hızlı veri aktarımı için çift Thunderbolt 4 bağlantı noktası, 64 GB’a kadar DDR5 (standart olarak 8 GB) ve 2 TB’a kadar PCIe NVMe SSD depolama alanı (standart olarak 256GB) gibi seçeneklerle bireysel müşteri ihtiyaçlarına göre yapılandırılabiliyor. Diğer seçenekler arasında lazer barkod okuyucu, DVD süper çoklu sürücü, ikinci depolama sürücüsü ve/veya NVIDIA GPU yer alıyor.

Getac Technology Corporation Başkanı James Hwang, "Yapay zeka tabanlı uygulamalar ve bunların farklı sektörlerdeki kuruluşlara sağlayabileceği faydalar söz konusu olduğunda nelerin mümkün olduğunu daha yeni yeni görmeye başlıyoruz. Yeni S510, kompakt ve hafif bir pakette geleceğe dönük performans ve sağlam güvenilirliği bir araya getirerek kullanıcıların en son yapay zeka tabanlı yenilikleri tam bir güvenle uygulamalarını sağlıyor" dedi.