BURSA HABER
Giriş Tarihi : 25-06-2024 14:31

Turizm beldesinde büyük yangın

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde çöplük civarında başlayan yangın makilik alana sıçradı. Şiddetli poyrazın etkisiyle büyüyen alevler Sarımsaklı plajının da olduğu ormanlık alana doğru ilerliyor. Alevlere havadan Orman Bakanlığına ait 4 uçak ve 2 helikopter ile karadan ise 5 arazöz 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı iş makineleri ve 60 personel müdahale ediliyor..

Turizm beldesinde büyük yangın

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde çöplük civarında başlayan yangın makilik alana sıçradı. Şiddetli poyrazın etkisiyle büyüyen alevler Sarımsaklı plajının da olduğu ormanlık alana doğru ilerliyor. Alevlere havadan Orman Bakanlığına ait 4 uçak ve 2 helikopter ile karadan ise 5 arazöz 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı iş makineleri ve 60 personel müdahale ediliyor.
Edinilen bilgiye göre, Ayvalık’ta çöplük yakınlarında başlayan yangın poyrazın etkisiyle makilik alana sıçradı. Kısa sürede tutuşan otlar yüzünden geniş bir alana yayılan alevler Ormanlık alanı tehdit etmeye başladı. Sarımsaklı plajının bulunduğu bölgeye doğru ilerleyen yangına havadan Orman Bakanlığı’na ait 4 uçak ve 2 helikopter ile karadan ise 5 arazöz 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı iş makineleri ve 60 personel müdahale ediliyor. Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyelerine ait ekiplerinde dahil olduğu söndürme çalışmaları devam ederken yangının şiddetli rüzgar sebebiyle Küçükköy ve Sarımsaklı istikametine hızlı bir şekilde ilerlediği bildirildi.